Behandelingen

(medisch) pedicure

Een pedicurebehandeling is bestemd voor iedereen die goed voor zijn of haar voeten wil zorgen.

Een pedicurebehandeling bestaat uit:
Voeten desinfecteren
Nagels verzorgen
Verwijderen van (overtollig) eelt
Behandelen van ingegroeide nagels, likdoorns en kloven
Korte voetmassage met voetcreme

 

Verder verzorgen wij ook probleem voeten zoals:
Het verzorgen van de voeten van Diabetes mellitus en van reumatoïde artritis
Het behandelen van schimmelnagels
Het behandelen van ingroeiende nagels. Dit kan verholpen worden door het plaatsen van een nagelbeugel
Het behandelen van likdoorns tussen de tenen. Dit kan verholpen worden door een (drukontlastende) orthese

Sportmassage

Sportmassage is bedoeld voor iedereen die op welke manier dan ook het lichaam belast. Door elke vorm van belasting kunnen er lichamelijke klachten ontstaan.
Veel voorkomende klachten zijn o.a. nek-, rug- en schouders, liezen, hamstrings, knieën en enkels.
Sportmassage heeft hierbij een positief effect, omdat afvalstoffen sneller worden afgevoerd wat resulteert in een sneller herstel en de kans op blessures verminderd.

Sportmassage kan voor de volgende indicaties gebruikt worden:
– Spierstijfheid en (spier) vermoeidheid
– Spierpijn en spierverhardingen
– Verhoogde spierspanning
– In geval van overtraining

Kleurenpunctuur

Kleurenpunctuur is een vorm van lichttherapie, ontwikkeld door Peter Mandel.

Met een speciale lichtpen wordt gekleurd licht via de huid ingestraald. Kleurenpunctuur richt zich uitdrukkelijk níet alleen op het bestrijden van lichamelijke symptomen(zoals hoofdpijn of koortsuitslag), maar kan intense processen in gang zetten, zowel lichamelijk als geestelijk.De behandelingen zijn onder andere gericht op het versterken van het immuunsysteem, spijsverteringssysteem en lymfesysteem. Maar ook op lymfedrainage, hoofdpijn / migraine, orgaanversterking, slaapstoring, emotionele storingen en hormonale storingen.

 

Omdat de behandelingen volstrekt pijnloos zijn, is kleurenpunctuur ook zeer geschikt voor kinderen.

Voetreflexzonemassage

Voetreflex therapie is gebaseerd op spieren en voeten, ook wel voetreflex massage genoemd. Alle spieren, organen, klieren en andere delen van de mens corresponderen met bepaalde delen van de voetzolen.Door de juiste plekken op de voeten te behandelen (voetreflex, door middel van een speciale handgreep- techniek), worden de klachten elders in het lichaam aangepakt.

 

De Voetreflex therapie is erop gericht het lichaam in balans te brengen. De therapeut geneest dus niet zozeer, maar bevordert vooral de natuurlijke processen binnen het lichaam. De speciale voetmassage is daarnaast ook nog eens heel ontspannend!

 

Er is een aantal zorgverzekeraars dat Reflex therapie vergoedt

Oorkaarsen

De oorkaarsbehandeling zorgt voor de drukregulatie in het oor en de bijholten. De oorkaars geeft door de trilling van de stijgende lucht een lichte massage aan het trommelvlies en de gehoorgang. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is er een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor.

Oorkaarsbehandeling kan voor de volgende indicaties gebruikt worden:
Oorpijn / Oordruk / Oorsuizen / Oortintelingen
Ontsteking of irritatie van de bijholtes
Chronische bijholte- of voorhoofdsholteproblemen
Ontstoken amandelen / Keelpijn
Beginnende verkoudheid / Griep
Hoofdpijn / Migraine
Oorverstopping door te veel oorsmeer
Neusslijmvlies ontsteking
Snurken

Andere indicaties:
Ontspanning bij stress symptomen
Angsten / Depressies
Oververmoeidheid
Doorbloedingsstoornissen in het oor
Slapeloosheid / Hyperactiviteit
Overmatige prikkelbaarheid, nervositeit

   

Zowel volwassenen als kinderen (vanaf
4 jaar) kunnen behandeld worden met oorkaarsen

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie, ook van de baby. De zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat het lichaam even helemaal tot rust komt en verlichting brengt voor eventuele klachten. Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen rugklachten en beenkrampen optreden, de laatste periode van de zwangerschap past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby waardoor problemen als bekken-, rug-, nek- en schouderklachten op kunnen treden. Verder kan het lichaam veel vocht vasthouden en is er onvoldoende nachtrust, een zwangerschapsmassage kan deze klachten helpen verlichten. Tijdens de zwangerschapsmassage wordt er gebruik gemaakt van warme olie en een warmwaterkussen, dat zich aanpast aan het lichaam. Voor de onderrug wordt een speciale zachte techniek toegepast, die helemaal is afgestemd op de gewijzigde spier- en orgaanverhoudingen in het lichaam en heeft een zeer aangename en rustgevende werking. Onderzoek heeft uitgewezen dat een zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, rugpijn, stress en zorgt voor minder complicaties tijdens de zwangerschap.

Ayurvedische Abhyanga massage

Ayurvedische abhyanga massage is een ontspannende en ontgiftende massage. Abhyanga betekent “liefdevolle handen”.

Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van zachtgeurende massage olie. De massage bestaat uit zachte, vloeiende, ritmische bewegingen met de hele handpalm die bedoeld zijn om lichaam en geest samen te laten smelten en de olie in te laten werken in het lichaam. Het lichaam ontspant zo en voert afvalstoffen af.

Een Ayurvedisch Abhyanga massage heeft onder andere de volgende eigenschappen:
Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar.
Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam
Het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
Het verlicht spierspanning
Het reinigt het lichaam, fysiek en geestelijk
Bevordert een gezonde bloedsomloop
Verzorgt pijnlijke gewrichten.

 

Een behandeling duurt tussen de 25-80 minuten.

Ontspanningsmassage

Een heerlijk ontspannende en rustgevende massage voor zowel lichaam als geest. Door warme olie en een rustgevende muziek wordt een ontspannen sfeer gecreëerd. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

 

Een behandeling duurt tussen de 25-80 minuten

Honingmassage

Een honing massage is een diepverzorgende massage. Honing bevat diverse suikers mineralen en sporenelementen die een voedende waarde voor de huid hebben. De huid wordt vernieuwd en met dieptewerking gevoed.

Na de behandeling is de huid glad, sterk en onweerstaanbaar zacht, met een prachtige glans. De functie van deze massage is een natuurlijke peeling, drainage, verzorgend, verzachtend en verstevigend.

 

Een behandeling duurt tussen de 25-55 minuten.

Balinese massage

De Balinese Massage is een diep helende massage waarvan de technieken generatie op generatie op Bali zijn doorgegeven. De massage is erop gericht de harmonie tussen lichaam, geest en ziel te herstellen, en kenmerkt zich door een combinatie van grote slagen, strekkingen, werk op drukpunten en diepere massage technieken.

Het is een zeer ontspannende, rustgevende massage met kokosolie, die jou verwarmt en nieuwe energie geeft.

De massage is geschikt voor iedereen en is een weldaad voor lichaam en geest.

 

Een Balinese massage heeft onder andere de volgende eigenschappen:
Zorgt voor een algehele ontspanning van lichaam en geest
Het verbetert de bloedsomloop en helpt bij de verlichting van spierspanning
Het bestrijdt stress, vermoeidheid, hoofdpijn en slapeloosheid
Verbetert de vertering en helpt de weerstand van het lichaam te versterken.

Paraffinepakking met ontspanningsmassage rug

Allereerst wordt uw onderrug gedesinfecteerd en u krijgt een collageen lotion voor het beter intrekken van de paraffine. Vervolgens wordt de paraffine door middel van spray op uw onderrug aangebracht, dit word bedekt met folie en een badhanddoek. U krijgt nu de mogelijkheid om even lekker 15 minuten te blijven liggen, zodat de paraffine goed in kan trekken. Dan wordt de paraffine eraf gehaald en wordt de rug gemasseerd. Hierna krijgt u de mogelijkheid om nog heel even ontspannen te blijven liggen

Mindfulness en depressiecoaching

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt.

Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. Hierdoor reageren we op een manier op onze omgeving waar we zelf en ook onze omgeving last van hebben.

 

Depressiecoaching

Depressies zorgen ervoor dat mensen niet goed meer kunnen functioneren en steeds verder wegzakken in een uitzichtloos bestaan. Een depressie kan veroorzaakt worden door psychische, sociale, maar ook lichamelijke oorzaken. Depressies treden op bij volwassenen, maar ook bij bejaarden, kinderen en jongeren. Depressies zijn van alle tijden, maar het lijkt erop dat in onze huidige gejaagde wereld depressiviteit steeds vaker voorkomt. Vaak worden er antidepressiva gegeven, maar die leiden nogal eens tot medicijnverslaving. Een depressie heeft soms de neiging terug te komen en daarom word je geleerd hoe hiermee te gaan, een terugval te voorkomen en op welke manier je de eerste symptomen van een terugval kunt opmerken.